АНТАССТРОЙ
 
ЕТАПИ НА СТРОИТЕЛНИЯ ПРОЦЕС

1. Подписване на договор
При посещението в офиса на фирмата и след проведени разговори и одобрена оферта, Изпълнител и Клиент подписват договор за изпълнение на дървената къща, в който са упоменати всички видове работи, цени и срокове.
2. Проектиране и документи
Фирмата може да изпълни готов проект на Клиента или да изготви такъв. Съвместно с Клиента се прави идеен проект и след неговото одобряване, се пристъпва към изработването на техническия инвестиционен проект, за който са необходими следните документи:
Копие от Нотариален акт за собственост на имота, където ще се строи къщата
Скица с виза за проектиране на имота
Предварителен договор с Енергоразпределителното дружество, обслужващо територията на обекта, за ползване на ел.енергия и мощност.
Предварителен договор с ВиК дружеството, обслужващо територията на обекта, за ползване на техните услуги
Геоложки доклад на терена
Техническият проект, който съдържа:
Част архитектура
Част конструкция
ВиК част
Ел.част
План за безопастност и здравословни условия на труд
Част пожарна безопастност
Енергийна ефективност, топлосъхранение и икономия на енергия в сгради
3. Изпълнение на основи
Основите на къщата може да се изпълнят, както от Клиента, така и от фирмата, като се спазват стриктно изискванията на ТИП. Те могат да бъдат: стоманобетонова плоча върху ивични основи, стени, мазе или бетонова настилка върху ивични основи и насип. Залагат се всички входящи в обекта тръби за ВиК, кабели по ел.част, закладни части, отвори за комини, одушници и др.
4. Заготовка в цеха
В цеха на фирмата се изработват всички елементи и детайли за същинското строителство на къщата. Това са: водещи пояси, панели, ферми, челни дъски, колони, греди, ребра, подпори, конзоли, ламперия и др. Слепват се и се обработват всички видими конструктивни елементи. Извършва се импрегнация на всички дървени части против посиняване, плесенясване и инсектициди с препарати.
5. Транспорт до обекта
В цените е включен транспорт на материали и монтажници до обекти на територията на Шуменска област.
6. Монтаж
Върху готовата бетонова плоча се прави хидроизилация с битумни материали. Изграждането на къщата става в следната последователност: монтаж на водещ дървен пояс, посредством анкери в бетона; монтаж стени; монтаж таванни греди и ферми; монтаж челни дъски; обличане покрив с кофражна ламперия, паро и хидроизолация; покриване на сградата с керемиди (битумни, керамични или метални). Преди завършването на покрива се монтират PVC олуци и водосточни тръби с цвят по избор. Стрехите се обшиват с лакирана ламперия. Така къщата е завършена в груб вид.
7. Довършителни работи
Довършителните работи започват с монтаж на дограма (PVC, алуминиева, дървена); монтаж на тръби за права и обратна вода в стените – до тапа; монтаж на кабели за ел.енергия, телефон, телевизия, интернет връзки, видеонаблюдение и охрана в стените – до точка. Монтират се конзоли, разклонитлни кутии, табла и др. по ел.частта от проекта. В съответствие със стените, таваните също могат да се изпълнят от ламперия или гипсокартон или смесено. Над тавана се полага 10 см минерална вата. В мокрите помещения задължително се монтира влагоустойчив гипсокартон и фаянс. На пода в стаите се прави скара, върху която се монтират дюшюме или OSB, запълва се с 5 см минерална вата. Върху OSB плоскостите се монтира подложка и ламиниран паркет. В мокрите помещения се полага замазка със заварени мрежи върху фибран и се лепи теракот, гранитогрес или естествен камък. Това изпълнение е възможно за всички стаи. Накрая се монтират подови первази в съответствие с настилката, санитарен фаянс и арматура, ключове, контакти и осветителни тела. Последно се изпълняват площадки, тераси, веранди, пътеки по вертикалната планировка, ако са включени в проекта.
8. Приемане на обекта
Доверено лице или фирма, наета от Клиента, осъществява независим технически надзор по време на всички строително-монтажни работи(СМР). След приключване на СМР се пристъпва към узаконяването на къщата. Независимият надзор подготвя и внася всички необходими документи в Общинската администрация за получаване на „Разрешително за ползване” от собственика на новата къща.

СРОКОВЕ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ

Работен проект – 30 дни
Бетонови основи – в зависимост от място, проект и почва на терена – до 20 дни
Етап в „груб вид”
до 50м² РЗП – 35 дни
от 50м² до 100м² РЗП – 60 дни
от 100м² до 200м² РЗП – 80 дни
Етап до „ключ”
до 50м² РЗП – 50 дни
от 50м² до 100м² РЗП – 80 дни
от 100м² до 200м² РЗП – 120 дни

ГАРАНЦИОННИ СРОКОВЕ

Гаранционен срок на видовете СМР:
дървена конструкция и покрив – 15 години
покривно покритие – 10 години
лаково покритие – 5 години
PVC олуци – 10 години
PVC дограма – 10 години
алумениева дограма – 10 години
дървена дограма – 8 години
други довършителни СМР – 5 години

ЦЕНИ

Цената е в зависимост от договореното с клиента и е за 1м² разгъната застроена площ.
Проектиране – лв./м² .
Бетонови основи – калкулира се допълнително – цената е зависима от проекта, мястото и почвата, където ще се изпълнява обектът.
Строителство до етап „в груб вид” – от до лв./м²
Строителство до етап „до ключ” – от до лв./м²

НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ

За обекти до 100 хил. лв.:
при подписване на договор – 50%
при доставка на елементи на обекта – 20%
при завършване етап „в груб вид” – 20%
при цялостно завършване – 10%
За обекти над 100 хил. лв.:
при подписване на договор – 30%
при доставка на елементи на обекта – 30%
при завършване етап „в груб вид” – 20%
при монтаж дограма – 10%
при цялостно завършване – 10%
 
Общи условия Често задавани въпроси Контакти
Copyright © 2010-2024 www.antas.bg.                 All rights reserved.                 Design and Programs by Нептун 92